Notenpasta

Al heel lang wilde ik de notenpasta uit het boek van Rens Kroes maken. Een heel erg simpel recept van hazelnoten en amandelen. Nu ik eindelijk een staafmixer heb met een hakmolen, moest het dan ook echt gebeuren. Helaas ging het iets anders dan verwacht.

Zo enthousiast als ik ben vertrok ik naar de winkel om 150 gram amandelen en 150 gram hazelnoten te halen. Toen ik thuis kwam heb ik zo enthousiast als ik ook ben niet eerst even de instructies gelezen in het boek. Ik heb namelijk meteen bij thuiskomst de noten in de hakmolen gegooid zonder ze eerst even te roosteren in de oven. Oeps! Toen ik daar achterkwam waren ze al helemaal fijngemalen. Ik begreep al niet waarom de kleur zo licht bleef.

Noten zijn niet goedkoop, daarom moest en zou ik er iets van maken. Toen heb ik de verkruimelde noten nog in de oven gestopt tot ze een beetje goudbruin werden. Daarna heb ik ze weer in de hakmolen gestopt. Het begon er al steeds meer op te lijken, inmiddels was het al een pasta geworden met veel grove stukken. Ik was alleen nog steeds niet tevreden en besloot deze hele grove pasta ook nog eventjes in de oven te stoppen, omdat de kleur nog heel erg licht was. Daarna had de pasta eindelijk een beetje de kleur van pindakaas. Nadat de pasta weer in de hakmolen was geweest, leek het eindelijk op een echte notenpasta. Dus wat is het lesje wat ik heb geleerd? Eerst goed de instructies lezen!

Ondanks het grootse avontuur met het maken van de pasta, ben ik er zo erg blij mee. Ik vind het echt heerlijk op een cracker! Daarnaast is het ook een heerlijk idee dat je echt iets gezonds aan het eten bent, mits je er niet heel veel van eet natuurlijk. Als deze lekkere pot op is ga ik ook nog het ‘echte’ recept maken uit het boek van Rens Kroes en dan vergeet ik niet dat de noten eerst even in de oven moeten roosteren! Haha dat zo’n makkelijk recept nog mis kan gaan.

Notenpasta